Blocat în necunoscut

Stau întins peste natura care reînvie în fiecare primăvară, un câmp plin de păpădii. Sunt într-un dialog din priviri cu soarele.  Creierul o ia razna, mă îndrept spre luceafărul făurit de soarta noastră. Curios, păstrează o mică distanță de mine,  mă ține la limita aproapelui, și-mi șoptește „Dacă poți atinge nimicul, dacă poți face lumină în întunericul ce guvernează universul, atunci ești mai mult decât ceea ce trebuie să schimbi” o clipă de liniște…… și  dispare. Unde este întrerupătorul infinitului? Unde este corpul nimicului? Unde zace? Brațele sunt suportul capului trudit de gândirea acestei provocări, caută, cercetează. Parcă visează în realitate, nici falsul soare nu reușește să-l întrerupă cu lumina și căldura sa din călătoria care poate fi sfârșitul adevărului și minciunii.  Noaptea cade peste zi, luna scoate soarele din peisaj, corpul este nemișcat, așteaptă răspuns din călătorie, nu se mișcă fără voia cerebrală care este absorbită de mișcarea pe care o face Bosonul Higgs. Parcă e acțiune și reacțiune, inima bate în ritmul lor. Și este iarăși dimineață, o legumă este într-o călătorie ce nu-i aparține. Dintr-o dată ceva se apropie, tot ce a fost plecat într-un neant se întoarce fulgerător, îmi lovește timpanele, îmi zguduie corpul, care tresare. Evadez din nemișcare, clipesc, încerc să pipăi………nu găsesc întrerupătorul infinitului să aprind lumina mult dorită, nu simt leșul nimicului…..ahh. Sângele tace, nu-i simt zvâcnirile, firele de păr sunt ocolite de vânt, se așterne o atmosferă de plumb. Doar pajiștea este verde,  sunt blocat într-un necunoscut, ceea ce mă scoate de acolo sunt picuri de ploaie ce au început să danseze, să spargă liniștea bacoviană,  alunecă pe acoperișul clădirii în care sălășluiește un suflet alunecat în amorțire, trezit și el de lovitura stropilor de ploaie. Îmi reaud lichidul ce-mi vlăguiește corpul. Atmosfera grea s-a dus o dată cu norii ce au eliminat greutatea cenușie prin stropii de ploaie. Corpul respiră din nou, soarele mă întâmpină din nou, pașii mă îndreaptă ușor  spre o explozie de energie. M-am întors în realitate, violent este impactul cu ea, și  m-am întors fără nimic. Totuși, m-am născut din nimic, mă voi stinge în ceea ce m-a născut? Sau………?

                                                Motto: (The) Ópus-ul meu unește

                                     convingerile și principiile pe care mi le-

                                  am creat modelându-mi astfel viata, și

                                                                        asta mă face fericit!

P.S. – La fiecare postare în această categorie, voi atașa câte o pictură pentru a caracteriza comentariul. Sîc!

Caspar David Friedrich – Eldena Ruin

Eldena Ruin

Acest articol a fost publicat în EUL NOSTRU și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Blocat în necunoscut

  1. ALMA JANE SIRBU zice:

    Astea nu sunt comentarii,sunt eseuri…sau ar trebui sa fie.Tu stii ca eu sunt sincera si nepartinitoare si n-as vrea sa te ranesc,spunindu-ti ca ai caracterizat „nimicul”…mai citeste odata textul si fa-ti singur o analiza pe el…ceea ce vei descoperi nu-ti va placea prea mult caci,chiar daca ai folosit cuvinte mari(hiperbole,metafore),ele trebuie sa aiba un sens,sa plece de undeva,eventual de la un adevar si sa treca printrun fir epic catre un punct terminus…cred ca toti stim sa insiruim cuvinte fara sens,care impresioneaza vulgul,nimic de zis,dar care nu ne transmit nimic sau ne baga-n ceata si mai rau decit daca nu le-am fi citit.
    Nimeni nu te opreste, la virsta visarilor,sa scrii asemenea texte,dar,dupa mine,ele nu au o valoare literara.
    Iti trebuie un subiect,un scop,despre care sa scrii si in jurul caruia sa te invirti pina ametesti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s