Identitate sub semnul întrebării

Ne regăsim într-o țară dezbinată, printre probleme economico-sociale. Tinerii, speranța bătrânilor pentru emanciparea și  integrarea țării în grupul popoarelor mesianice care decid destinele Europei, nu se regăsesc. Sunt dispersați, speriați și alungați din țară prin măsurile luate de  guvernele contemporane care ne-au/și ne guvernează România. În afara acestor probleme,  Romania suferă și la capitolul IDENTITATE.  Ne dezbinăm ca romanii, ne dușmănim ca hunii, alergăm ca tătarii, și totuși ne credem urmașii lui Decebal și Traian. Fals! Alergând peste Istoria României, cred că ați uitat câte popoare migratoare și cotropitoare au trecut după primul (101-102 d. Hr) și al doilea (105-106 d.Hr.) război daco-roman.
Să vă reamintesc, fără a intra în prea multe detalii, cine a format poporul român ca nație controversată.
După retragerea din Dacia a Imperiului Roman (271  d. Hr.),  popoarele  care au invadat teritoriul postroman sunt: – Hunii  în sec IV,  un popor nomad de origine turcică, probabil și uralică;

-în sec. V  îi urmează Gepizii, un popor de origine germanica, consangvini cu Goții;
– tot în sec. V ne cotropesc Avarii, un popor migrator din Asia Centrala, limba era din grupul de limbi turcice;

Slavii ne invadează prin sec VII, un popor de origine indo-europeană, consecințele acestei descălecări sunt importante, se separă  latinitatea  din Pen. Balcanică de cea nord-dunăreană. La sud de Dunăre – majoritatea populației romanice este asimilată de slavi. La nord de Dunăre, populația romanică mai numeroasă asimilează elementele slave. Rezultatul celor două sinteze a dus la formarea poporului român, proces încheiat în linii mari la sfârșitul secolului VIII. Tot de la sfârșitul secolului VIII putem vorbi de apariția limbii române, fiind o limba romanica sau neolatina.

Ungurii în sec. IX invadatori și  vorbitori de limba maghiară, familia de limbi fino-ugrice din familia limbilor uralice;

Pecenegii și Cumanii invadatori in sec X -XI: Pecenegii erau un popor seminomad turcofon originar din stepele Asiei Centrale, Cumanii sunt originali din Asia, din grupul turcilor-Kîpceak;

Tătarii ne-au  invadat în sec XIII, un popor de origine mongolo-turco-turanica dispersați pe arii extinse în Asia, dar și arii restrânse în Europa;

Secuii și Sașii ne-au invadat în a doua parte a secolului al XIII-lea în Transilvania;

Și să nu uităm de o dominație a Imperiului Otoman care a durat câteva secole, perioada fanariota (1711/16-1821) fiind cea mai aspră.

Asta este Romania, majoritatea popoarelor care au descalecat la noi în țară au fost din Asia, mâine, poimâine ne trezim ca suntem urmașii lui Confucius sau Ginghis Han. Urmările acestor cotropiri se întrevăd în comportamentul fiecărui ins căruia i se spune român. Geneza noastră ca individ (i)rational român se trage din aceste conflicte. Aproape 2000 de ani ne-a trebuit ca sa ne identificam ca națiune independentă, de aceea identitatea noastră are semne de întrebare. Imanenta României contemporane este aproape de prăbușire, ca să renască fără mucegaiuri. Ca să renaști trebuie să mori!

După dominația romană, metafizica genezei a fost afectata și infectata, fiind lovită aproape în fiecare secol, astăzi este aproape de prăbușire, în declin.

În fond și la urma urmei, care este IDENTITATEA noastră?

                                                             

Motto: (The) Opus-ul meu unește

                                convingerile și principiile pe

care mi le-am creat 

modelându-mi astfel viata,

și asta mă face fericit!

P.S. – La fiecare postare în această categorie, voi atașa câte o pictură pentru a caracteriza comentariul. Sîc!

Nicolae Grigorescu – Atacul de la Smârdan

Atacul de la Smardan

Atacul de la Smardan

Acest articol a fost publicat în EUL NOSTRU și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s